Tradycyjne smażenie powideł w seminariumObra przygotowuje się na zimę...8 października 2023Tradycją obrzańskiego scholastykatu jest smażenie powideł. Posłużą one podczas sezonu zimowego jako ubogacenie menu klasztornej kuchni. Przygotowaniem specjałów zajmują się sami zakonnicy – zarówno formatorzy jak i klerycy. (pg/zdj. Pasieka klasztorna) Obra: dlaczego klerycy zdecydowali się wstąpić do oblatów?20 maja 2025 Karol Dominik Albini OMI – to on przekonał św. Eugeniusza, by wyruszył w podróż do Rzymu20 maja 2025 Komentarz do Ewangelii dnia20 maja 2025 Kędzierzyn-Koźle: spotkanie dla osób chorych i starszych przed odpustem parafialnym19 maja 2025 Obra: sztuka „Grube ryby” przygotowana przez kleryków19 maja 2025 Komentarz do Ewangelii dnia19 maja 2025 Święty Krzyż: Noc Muzeów po raz pierwszy w oblackim sanktuarium [+GALERIA]18 maja 2025